Dr. Máté József

Bejelentkezés, időpont kérés
+36 70 248 0150
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dr. Máté József biológus doktor vagyok, több évtizede foglalkozom természetgyógyászattal, melyen belül kifejlesztettem egy saját módszert az ortopédia és reflexológia ötvözéséből. Ennek elnevezése „ortopresszúra”.

Maratonfutóként értettem meg igazán Kis Dénes költő szavait, mely szerint a sok megtett kilométer után "a lábam az úr s nem a futó". Az évek során megszerzett tapasztalatok szolgálnak alapul arra, hogy olyan lehetőséget kínáljak, amely segít megelőzni sportsérüléseket illetve kezelni a már kialakult mozgásszervi betegségeket. 

Életmód terapeutaként a maga komplexitásában vizsgálom az embert.

 

Ortopresszúra

Az árulkodó talptérkép

A páciens egy alulról és oldalról megvilágított speciális üveglapra áll, amelyen kirajzolódik a láb statikai struktúrája, boltozati felépítése, a reflexzónák terheltsége, ingereltsége. Erről számítógéppel nyomásponti, energetikai felvételt készítünk, ezt összevetjük egy egészséges láb képével, és az eltérésekből megállapítjuk, milyen mozgásszervi, vagy más betegségei vannak az illetőnek, illetve mely szervek reflexzónáinak nem megfelelő az ingereltsége.

Talp és szervek

Minden szervünk, testrészünk összeköttetésben áll a talpunkon lévő reflexpontokkal. A talp zónáinak masszírozásával hatást gyakorolunk a velük kapcsolatba álló szervekre, és fordítva: egy szerv helytelen működése érzékelhető a talpon lerakodás vagy egyéb elváltozás formájában. A láb statikai betegségei hatnak a reflexzónákon keresztül a szervekre, illetve a test betegségei megjelennek a talpi zónákon.

Az ortoprsszúra felfedi a talpon a kóros ingerületek forrását, a betegségre való hajlam egyik tényezőjét, valamint a már létrejött betegségek jeleit.

 

Masszázs

  • serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal erősíti az immunrendszert,
  • elősegíti a salakanyagok kiválasztását, a szervezetből való eltávozását,
  • szabályozza a hormontermelő mirigyek működését,
  • fájdalomcsillapító hatású,
  • a reflexzónákon keresztül nagy mennyiségű endorfint szabadít fel,
  • oldja az idegrendszeri feszültséget,
  • növeli a testi és lelki teherbírást.

 

Speciális lábtorna és a gyógyító talpbetét

A lábtorna hallatán a sportolóknak is csak óvodáskori emlékek idéződnek fel.

Nagyon fontos, hogy azokat az izmokat, amelyek a legnagyobb terhelést kapják, talpmasszázzsal ellazítsák, és speciális tornával fejlesszék.

https://www.youtube.com/watch?v=byFvsa3wQfQ

 

A számítógéppel elkészített talpkép alapján tervezik meg az egyedi sport talpbetétet. A betét puha, természetes anyagokból készül, nem allergizál, kényelmes. Fájdalom nélkül korrigálja a lábat, ezért szinte mindenki panasz és mellékhatás nélkül tudja viselni. 

https://www.youtube.com/watch?v=1wU60gHA0p0#t=36

http://www.podiart.hu/talpbetet/sporttalpbetet

Dr. Máté József

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.             

 +36 (70) 248-0150